Διαφήμιση

 
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 19 Μάιος 2010

 

- Μετάλλαξη της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης σε ατομική – ιδιωτική και με σταδιακή αποχώρηση του κράτους.

- Μείωση των συντάξεων μέσω: της μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης, του υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών με βάση το σύνολο των εισφορών όλου του ασφαλιστικού βίου και του νέου ΛΑΦΚΑ.

- Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Για τις γυναίκες στο δημόσιο προβλέπεται αύξηση των ετών εργασίας μέχρι και 15 χρόνια.

- Μείωση  κατά 6% ετησίως των πρόωρων συντάξεων.

- Μείωση όλων των επικουρικών συντάξεων με προοπτική την κατάργησή τους.

- Θεσμοθέτηση κινήτρων και τον έμμεσο εκβιασμό των εργαζομένων για παραμονή στην εργασία ακόμη και πέραν του 65ου έτους.

- Κατάργηση των ΒΑΕ και αποχαρακτηρισμό δεκάδων επαγγελμάτων. Οι εργαζόμενοι σήμερα σε ΒΑΕ στο δημόσιο εξαιρούνται πάλι από το νέο θεσμό.

- Συσχέτιση των ορίων ηλικίας με το προσδόκιμο ζωής, την αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας, την κατάργηση της 35ετίας στο δημόσιο.

- Ένταξη των υπαλλήλων που θα προσλαμβάνονται στο δημόσιο στο ΙΚΑ με κίνδυνο την διάλυση της ασφάλισης του δημοσίου αλλά και την κατάρρευση του ΙΚΑ. Με κατάργηση των 35 χρόνων για πλήρη σύνταξη και θεσμοθέτηση των 40 χρόνων.

Οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές. Στους ήδη συνταξιούχους, μετά την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και το πάγωμα των αυξήσεων, οι συντάξεις θα μειωθούν περισσότερο με τον ΛΑΦΚΑ και το κόψιμο της επικουρικής. Στους εργαζόμενους θα μειωθούν οι συντάξεις και θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας με μεγαλύτερες ανατροπές στις γυναίκες. Οι νέοι με την ανεργία που υπάρχει και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καταδικάζονται να δουλεύουν 40 - 45 χρόνια για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν  για  σύνταξη  προνοιακά  επιδόματα.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ  ΤΟΝ  ΔΗΜΟΣΙΟ - ΚΑΘΟΛΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ              ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ  ΤΗΣ  ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση επέλεξε τον ταξικό και σκληρό πόλεμο. Στο παραπλανητικό δίλημμα υφαρπαγής της ψήφου, σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, επέλεξε τη  βαρβαρότητα.

Είναι η κυβέρνηση που σε μικρό διάστημα ικανοποίησε τα αντιεργατικά αιτήματα της εργοδοσίας που πιεστικά διεκδικούσε 20 και πλέον χρόνια, ενώ στη μεγαλύτερη κατάκτηση του 20ου αιώνα, το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα, δίνει τη χαριστική βολή.

Η οργή των εργαζομένων να μετατραπεί σε οργανωμένη παρέμβαση, σε συνειδητή επιλογή διεκδίκησης με αίτημα την απόσυρση του τερατουργήματος.

Η Απεργία στις 5 Μάη έχει αλλάξει τα δεδομένα και καθιστά πλέον τη μαζική – αποφασιστική παρέμβαση των εργαζομένων και της κοινωνίας σε καταλύτη των εξελίξεων. Η Απεργία στις 20 Μάη πρέπει να έχει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ που θα  μπλοκάρει  τα  σχέδια  της  κυβέρνησης.

Όλες - Όλοι στην απεργία και στις συγκεντρώσεις

 

 

 

 

 

 

 

ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 19 Μάιος 2010 18:13 )
 


 


FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Customer Feedback
Feedback Analytics