Διαφήμιση

 
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού
PDF Εκτύπωση E-mail
Κυριακή, 21 Μάρτιος 2010

Ο Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Σολδάτος, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

 

«Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε, το 1966, από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Καθιερώθηκε, σε ανάμνηση του τραγικού θανάτου 70 φοιτητών, στην πόλη Σάρπβιλ της Νότιας Αφρικής πριν 40 χρόνια, όταν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης δέχτηκαν τους πυροβολισμούς της νοτιοαφρικανικής αστυνομίας.

 

Το μήνυμα του ΟΗΕ, σήμερα, είναι να εργαστούμε όλοι μας για την εξάλειψη του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των φυλετικών και κοινωνικών διακρίσεων κάθε είδους. Να εργαστούμε για τη δημιουργική ένταξη και την ενσωμάτωση των μεταναστών, στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

 

Η ένταξη, όμως, και η δημιουργική ενσωμάτωση, δεν μπορεί να επιτευχθεί με επιλογές, οι οποίες αγνοούν το Ευρωπαϊκό πλαίσιο και την εμπειρία εκείνων των χωρών, οι οποίες -πολύ νωρίτερα από μας- προχώρησαν στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν  μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τις αναγκαίες ρυθμίσεις, κυρίως στην εκπαίδευση για τους ανήλικους, αλλά και στο εργασιακό και το ασφαλιστικό για τους ενήλικες.

 

Ένα συγκροτημένο και λειτουργικό πλαίσιο μεταναστευτικής πολιτικής, προϋποθέτει να τοποθετήσουμε τον άνθρωπο, ως πρώτη και απόλυτη αξία, στη σκέψη μας. Με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο. Με την παράδοση  και την ιστορία μας για οδηγό. Αποβάλλοντας την αριθμητική λογική της ψηφοθηρικής προσέγγισης και του πρόσκαιρου πολιτικού κέρδους.

 

Γιατί, αν το ζήτημα που αναδεικνύεται σήμερα είναι η ξενοφοβία και οι διακρίσεις, υπάρχει ο κίνδυνος, χωρίς τη θεσμοθέτηση συγκροτημένου πλαισίου μεταναστευτικής πολιτικής, να προστεθεί αύριο και η ανάπτυξη ενός ιδιότυπου οριζόντιου ρατσισμού μεταξύ των μεταναστευτικών κοινοτήτων.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η επιδείνωση της κοινωνικής συνοχής στην Πατρίδα μας, κινδυνεύει να καταστεί μη αναστρέψιμη».

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Κυριακή, 21 Μάρτιος 2010 20:18 )
 


 


FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Customer Feedback
Feedback Analytics