Διαφήμιση

 
ΧΕΙΡΟΘΕΣΙΑ ΙΕΡΕΩΣ π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΘΕΙΑΚΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΑ
PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010

 

Την Κυριακή, 14 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πλατυστόμων τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Θεόφιλο.

 

 

Στο τέλος αυτής, ο Σεβασμιώτατος τίμησε με το οφίκιο του Οικονόμου τον Αιδεσιμώτατο Ιερέα π. Ευάγγελο Θειακό, ο οποίος διακόνησε στην ενορία αυτή επί είκοσι τέσσερα έτη και σήμερα διαμένει στο χωριό του, έχοντας παραιτηθεί της ενεργού υπηρεσίας για λόγους υγείας.

Για την πνευματική προσφορά του π. Ευαγγέλου μίλησε κατάλληλα ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στην προσωπικότητα και το έργο του Ιερέως. Είπε ότι δε γνώρισε τον τιμώμενο Ιερέα ως εν ενεργεία κληρικό της Ι. Μητροπόλεως, αλλά ως συνταξιούχο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Ιερωσύνη είναι ισόβια και ανεξάλειπτη. Τόνισε ότι ο χειροθετηθείς σε Οικονόμο κληρικός δε ζήτησε καμιά τιμή, το ίδιο και οι άλλοι τιμηθέντες ιερείς, όμως η Εκκλησία, διά του Επισκόπου της, γνωρίζει να αποδίδει την πρέπουσα τιμή σε αυτούς που πιστά την υπηρετούν.

Στην κατανυκτική αυτή Θεία Λειτουργία και την χειροθεσία που επακολούθησε συμμετείχαν οι λίγοι κάτοικοι των ορεινών Πλατυστόμων, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση για την αναγνώριση της προσφοράς του αγαπητού και σεβαστού σε όλους πρώην εφημερίου τους.

 

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010 14:25 )
 


 


FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Customer Feedback
Feedback Analytics