Διαφήμιση

 
Απορρίφθηκαν οι άρσεις ασυλίας της Ελένης Αυλωνίτου και του Θανάση Καββαδά
PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 23 Φεβρουάριος 2017
Συντάχθηκε απο τον/την Studio Lefkatas 90,5 FM

 

Γράφει η  Άννα Καραβοκύρη

 


Δεν αίρονται οι βουλευτικές ασυλίες του Θανάση Καββαδά και της Ελένης Αυλωνίτου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με 143 ψήφους «κατά», έναντι 42 «υπέρ» και 5 «παρών», η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την Τετάρτη το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου.

Η υπόθεση, που έφτασε στη Βουλή, αφορά επεισόδιο που έγινε το 2012 μεταξύ του τότε διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών στο ΟΑΚΑ Σταύρου Χάντζου και της Ελένης Αυλωνίτου που ήταν ερευνήτρια – εργοφυσιολόγος στο συγκεκριμένο κέντρο.

Οι δυο τους είχαν αλληλομηνυθεί, με τον κ. Χάντζο να κατηγορεί την Ελένη Αυλωνίτου ότι τον τραυμάτισε με τα νύχια της και τον έσπρωξε βίαια, με συνέπεια να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι.

Παράλληλα, η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε το αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Καββαδά, ο οποίος, με βάση τη δικογραφία, είχε κατηγορηθεί από ιδιώτη ότι ως δημοτικός σύμβουλος είχε αποφασίσει, μαζί με όλους τους άλλους συναδέλφους του, να δώσουν άδεια σε καντίνα, σε παραλία της Λευκάδας.

Πάντως, ο ίδιος ζήτησε την άρση της ασυλίας του, προκειμένου, όπως είπε, να μπορέσει να δικαστεί μαζί με τους άλλους δημοτικούς συμβούλους.

 

πηγη: Real.gr
 

 


 


FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Customer Feedback
Feedback Analytics