Διαφήμιση

 
ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΓΝΚ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ
PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2018
Συντάχθηκε απο τον/την Studio Lefkatas

Τη λήψη μέτρων για την προστασία των μαθητών που ασχολούνται με τον Αθλητισμό από κρούσματα ντόπινγκ ζητά ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
 
Ο βουλευτής για το ζήτημα της φαρμακοδιέγερσης, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και απειλεί – περά από τον «καθαρό Αθλητισμό» και την ευγενή άμιλλα- την υγεία των νέων παιδιών, προτείνει στον υπουργό τον υποχρεωτικό έλεγχο αντιντόπινγκ των τριών πρωταθλητών σε κάθε ατομικό ή ομαδικό αγώνισμα των Πανελληνίων Σχολικών Εξετάσεων, ως μέτρο που θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στη χρήση και την κατανάλωση απαγορευμένων ουσιών.
 
Στην ερώτηση ο κ. Καββαδάς επικαλείται, μεταξύ άλλων, δηλώσεις του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) κ. Γεωργακόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο ένα από τα βασικά κίνητρα των μαθητών για τη χρήση αναβολικών, είναι το γεγονός ότι οι νικητές στους Σχολικούς Αγώνες πριμοδοτούνται με έξτρα μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ, αποκτώντας έτσι πλεονέκτημα έναντι των υπόλοιπων μαθητών.
 
Δεδομένο είναι επίσης, όπως επισημαίνεται στην ερώτηση,  ότι με τη χρήση ουσιών καταλύονται οι βασικές αρχές του Αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.
 
Ως εκ τούτου, καταλήγει ο κ. Καββαδάς, θα πρέπει από το αρμόδιο Υπουργείο να ληφθούν μέτρα που πρωτίστως θα προστατεύουν του νέους αθλητές και παράλληλα θα λειτουργούν αποτρεπτικά κατά πιθανών καταχρηστικών πρακτικών.
 
 
 
Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ
 
 


 


FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Customer Feedback
Feedback Analytics