Διαφήμιση

 
ΠΑΣΟΚ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2010

 

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ  Κ.Κ.Ε. ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σκηνές ντροπής στο λιμάνι του Πειραιά. Συνδικαλιστές του Κ.Κ.Ε. εμπόδισαν εκατοντάδες ανυποψίαστους τουρίστες να επιβιβαστούν σε πλοία, γιατί αντιτίθενται λέει στην απελευθέρωση του «cabotage» για τα κρουαζιερόπλοια που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

 

Τι σημαίνει «cabotage»: Είναι η απαγόρευση σε κρουαζιερόπλοια με ξένη σημαία να προσεγγίζουν ελληνικά λιμάνια. Ήδη, όσον αφορά τα κρουαζιερόπλοια  με κοινοτική σημαία, μπορούν ούτως  ή άλλως πλέον να «δένουν» στα  ελληνικά λιμάνια. Οκτώ στα δέκα κρουαζιερόπλοια όμως, έχουν σημαία τρίτων χωρών, με αποτέλεσμα ο ιδιότυπος αυτός προστατευτισμός να στερεί από την εθνική μας οικονομία το 80% των εσόδων που θα μπορούσε να έχει.

Τι αποτέλεσμα έχει η διατήρηση αυτού του «cabotage» στη χώρα μας; Εδώ και χρόνια, έχουμε χάσει πολύτιμο έδαφος στη ραγδαία ανάπτυξη της διεθνούς κρουαζιέρας. Απαξιώνοντας μάλιστα το στρατηγικό μας πλεονέκτημα, που είναι η στρατηγική μας θέση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και το ελληνικό αρχιπέλαγος με τα εκατοντάδες νησιά. Απαξιώνοντας ακόμα και τη ναυτική μας παράδοση, αλλά και ισχύ ανά τον κόσμο.
Ποια θα ήταν τα οφέλη από την άρση του «cabotage»; Θα ωφεληθούν όλοι:

Τα έσοδα θα μπορούσαν  να ανέλθουν σε εκατοντάδες εκατομμύρια  ευρώ για τη χώρα μας κάθε χρόνο. Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την ανάπτυξη της χειμερινής κρουαζιέρας, την ανάπτυξη νέων ελληνικών προορισμών για την κρουαζιέρα και επομένως, καλύτερη κατανομή των οφελών στην Περιφέρεια. Σημαντική αύξηση εσόδων για τον ξενοδοχειακό κλάδο της χώρας, από προγράμματα πριν και μετά την κρουαζιέρα. Σημαντική διεθνή προβολή της Ελλάδας από τις εταιρείες της κρουαζιέρας και βεβαίως από τους πελάτες τους.

Πέρα από τις  νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν  σε ξηρά και θάλασσα - παραδείγματος χάρη, στην Ιταλία, η κρουαζιέρα απασχολεί πλέον των 4.000 Ιταλών ναυτικών - θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και σε πολλούς άλλους τομείς. Θα αυξηθούν οι δραστηριότητες στο «transit», στο «home porting», όσο και στους κλάδους που ασχολούνται με την τεχνική υποστήριξη πλοίων, την παροχή τουριστικών υπηρεσιών, την προμήθεια υλικών και τροφοδοσίας, τα ναυπηγεία και πολλά άλλα. Οι Έλληνες ναυτικοί μπορεί σήμερα να ανησυχούν για τη δουλειά τους, αλλά τα οφέλη από την απόφαση αυτή είναι πολλά και αφορούν σε μεγάλο βαθμό και τους ίδιους.

Τι ανακοίνωσε λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου την προηγούμενη εβδομάδα; Ανακοίνωσε ότι μέχρι  το τέλος Μαΐου, θα γίνει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε άμεσα να προχωρήσουμε στην άρση του καμποτάζ για την κρουαζιέρα. τονίζοντας: «Αυτό το θέτω ως όριο για τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, για να μη χάσουμε και αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα σεζόν»..

Ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση σηκώνουν ένα πρωτοφανή σταυρό με βάρη δεκαετιών, που διογκώθηκαν σε απίστευτο βαθμό από τις αμαρτίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Κάποιοι, που επί πεντέμισι χρόνια έβλεπαν τον «καταλληλότερο» να καταστρέφει τη χώρα και σφύριζαν αδιάφορα, τώρα δυναμιτίζουν με «επαναστατική γυμναστική» κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Έφτασαν στο σημείο να θέτουν σε ομηρία εκατοντάδες ανυποψίαστους ξένους πολίτες, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην εικόνα της χώρας. Ντροπή τους!

Ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ Πρέβεζας

Γιάννης Παπαδόπουλος, e-mail :Papgiannhs@pasok.gr

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 28 Απρίλιος 2010 14:58 )
 


 


FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Customer Feedback
Feedback Analytics