Διαφήμιση

 
Παραίτηση των Γιατρών.
PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 26 Απρίλιος 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

6η Υ.Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΆΔΑΣ

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

 

 

Προς την Υπουργό Υγείας Λευκάδα    22-4-2010

 

Κυρία Υπουργέ

 

Στο πλαίσιο της στοχευόμενης οικονομίας στα νοσοκομεία και μετά τις « επιτυχημένες » προσπάθειες του Αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου Λευκάδας, θεωρούμε ότι η μαζική παραίτηση των γιατρών του Παθολογικού τομέα του οποίου τη λειτουργία υπονομεύει με κάθε τρόπο ο εκπρόσωπός σας, θα διευκολύνει το έργο σας για περιστολή των δαπανών, θα εξορθολογήσει τα προγράμματα εφημερίας και φυσικά θα αναβαθμίσει τις Υπηρεσίες Υγείας.

 

Αυτή η τελευταία, η αναβάθμιση, άρχισε ήδη με την μερική αναστολή λειτουργίας της παιδιατρικής, μόνο εξωτερικά ιατρεία λειτουργούν, και από χθες με εφημερία ΥΠΕΡΤΟΜΕΑ, αφού ο Αναπληρωτής Διοικητής, ο Γυναικολόγος κ Παπαγεωργίου, ανέλαβε την εφημερία για τους νοσηλευόμενους στη Παθολογική κλινική ευρισκόμενος σε μεικτή εφημερία ενώ η Παθολόγος σε ετοιμότητα, χωρίς γιατρό σε εσωτερική εφημερία.

Υποθέτουμε ότι η ανακατανομή των δυνάμεων θα δικαιολογήσει τις δαπάνες του σχεδόν μόνιμα άδειου τμήματός του ενώ θα εκσυγχρονίσει την Υγεία με πρακτικές προτόγνωρες για τους παππούδες της Παθολογικής....

Η λογική της ίσης μείωσης δαπανών για όλα τα τμήματα, η απόσυρση γιατρών από το πρόγραμμα εφημερίας υποδοχής και διακομιδών, καθώς και εσωτερικής εφημερίας για τμήματα πρώτης γραμμής με νοσηλευόμενους ασθενείς, η εφημερία ετοιμότητας, σαν μονοεφημερία, σε ειδικότητες με αντικείμενο τη διάσωση και σταθεροποίηση των εν κινδύνω ασθενών, δημιούργησε μια άκρως επικίνδυνη κατάσταση. Είναι θέμα χρόνου να προκύψουν κατά δραματικό τρόπο τα αποτελέσματα.

Οι γιατροί του Παθολογικού τομέα δεν θα συμπράξουμε σε έκθεση σε κίνδυνο των αρρώστων και δε δεχόμαστε τον επιχειρούμενο εξευτελισμό των ειδικοτήτων στο πνεύμα του « άσπρη μπλούζα να κυκλοφορεί ». Δεν θα δεχτούμε την επιχειρούμενη μεταβίβαση της ευθύνης των νοσηλευόμενων στους ειδικευόμενους, και πολύ περισσότερο στους ίδιους τους ασθενείς και το περιβάλλον τους, από τους οποίους ζητήθηκε και έλαβαν οι Διοικητές ( Αναπληρωτής και νέα εν δυνάμει ), υπεύθύνες δηλώσεις ότι με δική τους ευθύνη – των γονέων- παραμένουν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο τα παιδιά τους.

Ευθύνη έχουμε όλοι για τις γενικότερες εκάστοτε επιλογές μας, τα αποτελέσματα των οποίων απολαμβάνουμε, των αρρώστων όμως την ευθύνη έχουν πάντα οι θεράποντες γιατροί.

Μόνη λύση στην παρούσα κατάσταση, όταν η 6η Υ.Π.Ε. κωφεύει, ακόμη περιμένουμε απαντήσεις σε έγγραφα και τηλεφωνήματα, μας απομένει η έντιμη έντιμη έξοδος.

Υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας, διευκολύνοντας το έργο σας για αναβάθμιση του ΝΕΟΥ ΕΣΥ.

 

Οι γιατροί του Παθολογικού Τομέα

 

Ραυτοπούλου Ουρανία, Διευθύντρια Παθολογικού τομέα, Δ/τρια Παιδιατρικής

 

Γέργος Απόστολος Δευθυντής Παθολογίας

 

Κηριλιβάνου Βασιλική Διευθύντρια Καρδιολογίας

 

Κορώνης Χρήστος Διευθυντής Μονάδας Νεφροκάθαρσης, Δ/τής Νεφρολογίας

 

Βουκελάτου Καλλιόπη Διευθύντρια Παιδιατρικής

 

Λάζαρη Βασιλική Επιμελήτρια Α Παθολογίας

 

Τσιουρή Κωσταντίνα Επιμελήτρια Α Πνευμονολογίας

 

 

Αυδίκου Κωσταντίνα Επιμελήτρια Α Νεφρολογίας

 

Μοσχονά Διαμαντίνα Επιμελήτρια Β Παιδιατρικής

 

Τζαβίδη Σωτηρία Επιμελήτρια Β Νευρολογίας

 

 


 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 26 Απρίλιος 2010 12:15 )
 


 


FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Customer Feedback
Feedback Analytics