Διαφήμιση

 
Ο Θοδωρής Γεωργάκης απαντά σε δημοσίευμα
PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 23 Απρίλιος 2010
Συντάχθηκε απο τον/την Evangelos Giannoulatos

Ο Θοδωρής Γεωργάκης απαντά σε προσβλητικό προς το πρόσωπό του δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας. Σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο.

 

Προς την

Εκδότρια – Διευθύντρια

Εφημερίδος «ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ»

Κυρία Βασιλική Λαδιά

Λευκάδα 20-4-2010

 

Στην εφημερίδα σας, με αριθμό φύλλου 1024 της Παρασκευής 16ης Απριλίου 2010 δημοσιεύτηκε ανώνυμο ρεπορτάζ για το γεγονός της Αδελφοποίησης των Δήμων Σφακιωτών Λευκάδος και Σφακίων Χανίων Κρήτης.

 

Σε ότι αφορά την ανωνυμία του ρεπορτάζ είναι δικό σας θέμα, δικής σας πολιτική. Προφανώς η ανωνυμία διευκολύνει τον συντάκτη ή συντάκτριά σας να ασελγεί επί των κανόνων της δημοσιογραφίας και να μην παρουσιάζει in medias res, το γεγονός, δηλαδή κατ’ ευθείαν την είδηση, αλλά να τυρβάζει περί άλλων, ή να ειρωνεύεται πρόσωπα, που ουδόλως σας έχουν ενοχλήσει, τουναντίον μάλιστα έχουν ευεργετήσει την εφημερίδα σας, με φράσεις του τύπου «όπως δηλώνει».

 

Διότι, κυρία διευθύντρια, και σεις, πιστεύω, δεν θα έχετε πτυχίο εκδότη, αλλά στην ταυτότητα της εφημερίδος αυτοπροσδιορίζεσθε σαν εκδότρια και από εκεί και πέρα σας κρίνει ο κόσμος αν κάνετε σωστά την δουλειά σας.

Σε ότι αφορά τον συντάκτη ή την συντάκτρια σας, σαφώς εξοργισμένος για την ειρωνεία που μου απευθύνει και του (της) την επιστρέφω και νομιμοποιούμαι να πω το «Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν». Επί πλέον οδηγούμαι στο συμπέρασμα πως ο συντάκτης ή η συντάκτρια σας είναι «εισαγόμενος (η) στην Λευκάδα και αγνοεί προσωπικές διαδρομές και ιστορίες, ενώ εισάγει στην κοινωνία της Λευκάδος το δηλητήριο της εμπάθειας και της αχαριστίας.

 

Κυρία Διευθύντρια – Εκδότρια,

Ωρίσθηκα απ’ τον Δήμο Σφακιωτών σαν κεντρικός ομιλητής στην τελετή Αδελφοποίησης, διότι, προφανώς, ο Δήμαρχος και το Συμβούλιό του έκριναν ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σ’ αυτή τη δύσκολη αποστολή.

Με κάθε ταπείνωση και κρίνοντας απ’ τα συγχαρητήρια που δέχθηκα από όλους τους επισήμους και τον απλό κόσμο, πως τουλάχιστον κατά ένα πολλοστημόριο ανταποκρίθηκα στην αποστολή που μου ανατέθηκε.

Χρησιμοποίησα ιστορικές πηγές και όχι δικές μου δοξασίες, πηγές καταξιωμένες, δοκιμασμένες και ατσαλωμένες επί αιώνες απ’ την ίδια την ιστορία του τόπου μας.

Αυτά προς το παρόν.

Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση της τιμής και της υπόληψής μου.

Πιστεύω στο αυτονόητο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας…

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

 

ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ- ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ- ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ - ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 23 Απρίλιος 2010 15:45 )
 


 


FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Customer Feedback
Feedback Analytics