Διαφήμιση

 
ΠΑΡΙΣΙ 2010
PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 23 Μάρτιος 2010

 

 

Με καλές προοπτικές διαφαίνεται ότι θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν όσο αφορά τη Γαλλική αγορά.

Στην έκθεση του Παρισιού, Mondial Du Tourisme,με πάνω από 100.000 επισκέπτες και άνοδο επισκεψιμότητας 9% σε σχέση με πέρυσι, τα μηνύματα σχετικά με την πορεία των κρατήσεων χαρακτηρίζονται ικανοποιητικά καθώς μέχρι σήμερα η Ελλάδα παρουσιάζει 12% αύξηση των κρατήσεων.

Οι κύριοι Tour Operators είναι οι : Jet tours-Thomas Cook, Heliades, Fram, Look Voyages, Marmara, Go Voyages, Merilia , STI Voyages , με τους δυο τελευταίους (Merilia & STIVoyages) να δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε 5 και 4 αστέρων  ξενοδοχεία.

Οι Γάλλοι διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ως προς τη διάρκεια των διακοπών τους καθώς  ο μέσος όρος είναι οι τρεις εβδομάδες , με κατώτερο χρόνο διακοπών τις δυο εβδομάδες, ενώ κατά τη διάρκεια αυτών δε φείδονται χρημάτων.

Η εφημερίδα Le Figaro στο κυριακάτικο φύλλο της (21/3/2010) είχε δεκασελιδο τουριστικό αφιέρωμα για τα νησιά του Ιονίου.

Το εξειδικευμένο περιοδικό Tatu είχε εννιασελιδο αφιέρωμα στην Κέρκυρα.

Από την Δευτέρα 22/3  o μεγάλος ταξιδιωτικός οργανισμός  FRAM ξεκινά την 15η Ολυμπιάδα του με θέμα την  Κέρκυρα.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι πράκτορες  σε όλη τη Γαλλία θα διαγωνιστούν για μια εβδομάδα με θέμα την Κέρκυρα και οι 180 καλύτεροι θα επισκεφθούν  την Κέρκυρα από 18-23 Απριλίου 2010.

Στα πλαίσια των επαφών της ΕΤΙΝ και σε συνεργασία με τον Δ/ντη ΕΟΤ Γαλλίας κ. Θ. Χαρτοματσιδη επιδόθηκαν προσκλήσεις της Γ.Γ. της ΠΙΝ κας Βασιλικής Αλεξανδρίδου σε Γάλλους δημοσιογραφους. Συμφωνήθηκε αποστολή αυτών σε όλα τα νησιά του Ιονίου τον μήνα Μάιο.

Ακόμη συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΠΙΝ σε παρουσίαση προορισμών που θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΤ Γαλλίας σε Τουριστικούς Πράκτορες , Tour Operators και στελέχη αυτών σε κοινή παρουσίαση στο Παρίσι , με τη Ρόδο και Χαλκιδική.

Το περίπτερο των Ιονίων επισκέφθηκε ο Πρέσβης κ. Κ.Καλαστάνης και η Γενική Πρόξενος κα Κ.Κοικα , τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ.

Παρευρέθησαν : για την Κέρκυρα οι κες Χ. Βασιλειάδου  Δ/τρια της Δ/σης Τουρισμού και Χ.Μπαλού προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού.

Για την Κεφαλονιά-Ιθάκη ο κ. Σ. Αρσένης Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Για την ΠΙΝ η κα. Λ. Ρούσου.

Την ευθύνη του περιπτέρου είχε η ΕΤΙΝ.

Για την ΕΤΙΝ ο Σ. Θύμης.

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 23 Μάρτιος 2010 13:19 )
 


 


FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Customer Feedback
Feedback Analytics