Διαφήμιση

 
META TA METΡΑ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ..... ΝΕΡΟ
PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 18 Μάρτιος 2010

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ    ΣΥΡΙΖΑ

 

ΝΟΜΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

 

Από την Παρασκευή 12 Μαρτίου με διακοπές και ολοκληρωτικά από την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 ο Νομός Λευκάδας έμεινε χωρίς νερό.

Με ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Λευκάδας ενημέρωσε τους πολίτες ότι η ΔΕΗ ,  λόγω των  χρεών   προς   αυτήν    του Συνδέσμου, προχωρά σε προγραμματισμένες συνεχείς διακοπές ρεύματος Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή στα αντλιοστάσια του δικτύου.

 

Μετά την  διακοπή της  ηλεκτροδότησης από την ΔΕΗ την Παρασκευή 12 Μαρτίου και με το σταδιακό άδειασμα του κεντρικού υδραγωγείου ,που βρίσκεται κοντά στον ¨Άγιο Νικόλαο, το νερό κόβεται μόνιμα με το σπάσιμο του κεντρικού αγωγού κοντά στο αντλιοστάσιο του Ακτίου.

Η Λευκάδα μένει χωρίς νερό σχεδόν μια βδομάδα.

Εύλογα κανείς αναρωτιέται μήπως στη μεγάλη βλάβη που έγινε κοντά στο αντλιοστάσιο του Ακτίου, με το σπάσιμο του κεντρικού αγωγού ,συνετέλεσαν μεταξύ των άλλων και οι διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ;

Μέρες μετά με το νερό κομμένο χιλιάδες κόσμος βρίσκεται στα όρια της απελπισίας.

Η κατάσταση γίνεται τραγική όσον αφορά την ατομική υγιεινή ,το μαγείρεμα ,το καθαρισμό των χώρων.

Ο κίνδυνος επιδημιών είναι μπροστά μας αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Ποτέ άλλοτε ,παρά τις επαναλαμβανόμενες για χρόνια διακοπές από βλάβες του δικτύου, το νερό δεν ήταν κομμένο για τόσο μεγάλο διάστημα.

Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης και οι Δήμαρχοι του νομού πρέπει να ενημερώσουν για το τι έχει γίνει και να αποκαταστήσουν άμεσα την μόνιμη υδροδότηση του νομού.

Μετά τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, το κόψιμο των μισθών, τις αυξήσεις των καυσίμων και κατόπιν με την αύξηση του Φ.Π.Α όλων των ειδών ,τώρα μας κόβουν και το νερό.

Ο νεοφιλευθερισμός του κράτους σε όλο το μεγαλείο του

¨Έτσι θα κάμουμε Πάσχα;

Αυτή θα είναι η τύχη της Τουριστικής σαιζόν και των επαγγελματιών που περιμένουν με αγωνία μέσα σε ένα ζοφερό οικονομικό περιβάλλον; ¨Ένας νομός χωρίς νερό το καλοκαίρι;

Η ΔΕΗ είναι δημόσια επιχείρηση και ως εκ τούτου η κυβέρνηση έχει πλήρη ευθύνη για την πολιτική που ασκεί η διοίκησή της.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και το κόψιμό του ισοδυναμεί με θάνατο.

Να απομακρυνθεί άμεσα η διοίκηση της ΔΕΗ που ασκεί αυτή την νεοφιλελεύθερη πολιτική σε όλη την Ελλάδα.

Να δώσει εξηγήσεις ο αρμόδιος υπουργός. Επειδή χρωστούν Δήμοι στη ΔΕΗ θα τη πληρώνουν και οι χιλιάδες πολίτες που πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς της ύδρευσης;

Μέσα σε αυτή την νοσηρή κατάσταση που οι Δήμοι δεν έχουν τους πόρους να πληρώσουν το ρεύμα για το νερό τους η κυβέρνηση εξαγγέλλει την λεγόμενη μεταρρύθμιση του <<Καλλικράτη>>.

¨Αμεσα:

Πρέπει να γίνει από τους αρμοδίους λεπτομερής έλεγχος του δικτύου, της συντήρησής του και των πιθανών επιπτώσεων στη σοβαρή βλάβη των διακοπών ρεύματος.

Να ανακοινωθεί δημόσια το πόρισμα.

Ο σύνδεσμος Ύδρευσης να δώσει σε δημοσιότητα τις οφειλές σε αυτόν, τα έσοδά του, καθώς και τις δαπάνες του ,τους προμηθευτές του και τα ποσά που εισέπραξαν.

Να δώσει στοιχεία με ποιο τρόπο και από ποιους γίνεται η συντήρηση του δικτύου καθώς και ο έλεγχος της ποιότητας του νερού.

Να εξηγήσει τι μέτρα παίρνει για τις παράνομες συνδέσεις που τις πληρώνουμε όλοι.

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ    ΣΥΡΙΖΑ

ΝΟΜΟΥ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

17/3/2010

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 18 Μάρτιος 2010 20:24 )
 


 


FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Customer Feedback
Feedback Analytics